Detalii importante din contractul de rent a car

Am realizat de aceasta data un articol pe site-ul Rent-4U, in care detaliem toate informatiile din contractul de rent a car. Veti gasi in acel link tot ceea ce contine acest document, impreuna cu sfaturi esentiale pentru clientul de inchirieri auto. De aceasta data nu ne vom intinde pe un articol de 3000 de cuvinte, pentru ca nu vom dori sa va plictisim. In schimb, pe aceasta pagina va vom lasa cele mai importante informatii despre contractul de inchirieri masini. Vom face un rezumat si vom fii concisi in acest subiect.

Asadar, in randurile urmatoare va aratam din ce este alcatuit contractul de inchirieri auto. Veti vedea ce anume ar trebui sa reviziuti ca si client, atunci cand semnati un asemenea document. Mai mult de atat, veti intelege cum va trebui predata si condusa masina inchiriata, pentru a evita penalizarile de inchiriere.

Contractul de rent a car / inchirieri auto ( detalii importante pentru client )

Primele paragrafe din contractul de inchirieri auto vor face referire la partile contractante. In prima parte a acestui document va aparea compania de inchirieri masini, ce realizeaza serviciile de rent. Imediat dupa, veti avea trecute datele dumneavoastra si ale masinii inchiriate.

Partile contractuale sunt cele mai importante elemente din contractul de inchirieri masini. Pe baza acestor detalii, se va putea concretiza acest serviciu. Dar sa trecem mai departe, si sa aflam ce ne pregateste in plus acest act de prestari servicii.

Conditiile pentru inchirierea unui autovehicul in contractul de rent

Aici este rubrica in care clientul va trebui sa indeplineasca un set definit de conditii. In aceasta parte a contractului, vor fi trecute:

- limitele de varsta ale utilizatorului de rent
- documentele pe care va trebui sa le aiba in momentul ridicarii masinii
- valabilitatea permisului de conducere

Unele companii, inchiriaza doar daca utilizatorul va indeplini anumite criterii. Spre exemplu: In aceasta rubrica va fi trecuta limita minima de varsta si limita maxima.



Cele mai multe dintre agentiile de rent a car, accepta clienti cu varste cuprinse intre 25 si 75 de ani. De asemeni, pentru persoanele mai mici de 25 de ani, se vor percepe taxe suplimentare. Costurile respective vor fi trecute la rubrica de conditii de inchiriere.

Tot aici, veti vedea de cat timp va trebui sa aiba valabilitate permisul de conducere. Pentru a fi semnat contractul, clientul de inchirieri auto trebuie sa aiba acest act de cel putin an.

Toate aceste detalii vor fi trecute la rubrica de conditii de inchiriere in contractul de rent. Vom trece mai departe la predarea si returnarea masinii inchiriate.

Ce contine predarea si returnarea autovehiculului inchiriat in contractul de rent a car?

Acest subcapitol va ocupa peste 50% din contractul de inchiriere auto. In aceasta parte de contract, vor fi trecute toate elementele ce tin de predarea si returnarea autovehiculului inchiriat.

Veti avea aici detalii despre limita de kilometri, aducerea masinii la data si locul stabilit, predarea curata a autovehiculului si cu aceeasi cantitate de combustibil. Astfel, in acest subcapitol veti avea doar detalii ce au legatura cu starea masinii inchiriate.

Ce trebuie sa urmaresc la rubrica de predare a autovehiculului inchiriat?

In aceasta parte a contractului de inchiriere, veti afla in primul rand daca aveti limita de kilometri. Anumite agentii trec un numar de 300 de kilometri pe zi, iar daca nu este respectat, vor intra in vigoare penalitatile.

Tot in acest subcapitol, clientul va gasi obligatia de a aduce autovehiculul curat. In caz contrar, se vor aplica amenzile pentru o masina murdara. De regula acestea, difera de la o companie la alta si sunt stipulate diferit in functie de anumite situatii.

Inca un alt aspect, pe care trebuie sa il urmariti in aceasta parte a contractului de rent a car, este predarea la locul si timpul stabilit. Clientii vor trebui sa anunte prelungirea perioadei, cu cel putin doua ore inainte ca aceasta sa se finalizeze.

In cazul in care utilizatorul masinii va aduce autovehiculul cu doua ore de intarziere, se calculeaza inca o zi de rent. Toate aceste detalii vor fi gasite la partea de predare a masinii inchiriate.

Chiar daca este o firma de rent a car din Otopeni sau din Ohio, masina inchiriata va trebui adusa intr-o stare cat mai curata.

Sa trecem mai departe...

Ce contine contractul de rent a car la rubrica de utilizare a autovehiculului inchiriat?

Urmatoarele conditii din contractul de rent, sunt cele de utilizare a autoturismului inchiriat. Aici, va fi trecut extrem de clar ca utilizatorul va intrebuinta masina ca un bun chirias.

De asemeni, veti avea stipulat unde va trebui condus autovehiculul respectiv. Clientul trebuie sa circule cu autoturismul inchiriat doar pe drumurile asfaltate. Se interzice condusul autovehiculului pe drumurile de tara sau pietruite.

La rubrica de conditii de utilizare a masinii inchiriate, veti afla ce trebuie facut atunci cand se strica autovehiculul respectiv. Orice vehicul poate avea probleme, iar acest fapt poate aparea si in cazul autoturismelor noi. In aceasta situatie, clientii de rent vor trebui sa anunte in cel mult o ora agentia ce a inchiriat masina.

Partea de asistenta tehnica oferita de agentiile de rent a car

In aceasta rubrica a contractului de inchirieri va fi stipulata partea de suport si asitenta tehnica. Aici, agentia dumneavoastra va trebui sa inlocuiasca autovehiculul cu probleme.

Ceea ce nu trebuie sa faceti: Nu va trebui sa reparati autoturismul respectiv. Va trebui, in schimb sa anuntati compania, iar agentul este obligat sa aduca un autovehicul similar la dispozitie. Masina va trebui inlocuita, chiar daca firma are sau nu vehicul disponibil.

Plata serviciilor de rent a car din contractul de inchirieri

In acest subcapitol veti afla cum se achita serviciile de inchirieri masini. Spre exemplu, unele firme accepta doar plata cu cardul; Altele ofera posibilitatea de a fi inchiriata masina fara cardul de credit.

Tot aici, veti gasi si penalizarile ce apar, atunci cand nu va fi respectat contractul de rent a car. In aceasta parte de document, veti gasi ce costuri se vor aplica pentru fiecare litru de combustibil lipsa.

Veti gasi ce penalizari se pun in practica, atunci cand clientul nu respecta contractul. Spre exemplu, veti vedea ce taxa suplimentara se va aplica, atunci cand masina inchiriata este returnata murdara. Veti afla ce amenzi veti primi, atunci cand sunt pierdute cheile sau actele autoturismului.

Anumite companii de inchirieri auto vor stipula cat se va retine din garantie, atunci cand masina este returnata cu accidentari. Spre exemplu, unele firme trec amenzile pentru cele mai obisnuite defectiuni: zgarieturi, oglinda rupta, geam spart, etc.

Asigurarea masinii inchiriate din contractul de rent a car

In aceasta rubrica veti gasi faptul ca utilizatorul se face responsabil de plata tuturor daunelor, atunci cand acestea sunt provocate de el. Aceasta zona a contractului de rent stipuleaza o parte din cele mai importante defectiuni.

Aici, agentia va trece despagubirile in cazul unui accident. Firma de rent va mentiona ca utilizatorul va plati intreaga valoare a vehiculului inchiriat, daca va fi dauna totala.

Tot in acest subcapitol, firma de rent va comunica modalitatea de functionare a serviciului de inchirieri masini fara garantie, daca va avea acest pachet disponibil.

Ce mentioneaza contractul de rent a car in cazul unui furt sau accident?

Clientul / Chiriasul sau Utilizatorul de rent a car va trebui sa obtina datele tuturor persoanelor ce au fost implicate in accident. Aceste informatii vor trebui sa ajunga asupra lui, chiar daca accidentul a fost produs sau nu din vina sa.

El va trebui sa obtina datele sau copii dupa notitele preluate de organele de Politie. In situatia aparitiei unui accident, clientul va trebui sa faca poze la certificatele de inmatriculare, precum si la politele RCA.

Chiriasul va trebui sa fie responsabil cu masina inchiriata. Actele si cheile nu vor trebui lasate niciodata in autovehicul, atata timp cat clientul nu este la volan. Astfel, in cazul unui furt, utilizatorul va trebui sa detina actele si cheile masinii, chiar daca autoturismul a fost furat. Actele autoturismului nu vor trebui sa ramana singure in masina.

Altfel, se va constata lipsa de responsabilitate a utilizatorului si va fi tras la raspundere pentru masina furata.

Acestea sunt datele pe care le contine un contract de rent a car. Desigur, mai aveti la sfarsit clauzele finale si cele de instanta.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final si speram ca informatiile listate despre contractul de rent a car sa va fie folositoare!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?