Kia Sportage ( date tehnice despre noul model din 2022 YM23 )

Modelul Sportage de la Kia este fabricat din anul 1993 si a fost catalogat de pe atunci un crossover compact. Prima varianta a fost destul de rezistenta, fiind dezvoltata pe platforma Bongo de la Mazda. La aparitia sa, Kia a preluat pentru modelul Sportage, foarte multe elemente tehnice din autovehiculele Mazda. Transmisia, motorul au fost cateva dintre componentele preluate din masinile Mazda.

Kia Sportage a fost fabricata pentru prima data in Europa in Karmann, Germania. Fiind construit in Germania acest model, toate autovehiculele ce erau vandute in Europa, proveneau din aceasta tara. De asemeni, Asia primea modelele fabricate in Korea de Sud. 



Ne-am dorit sa facem o scurta istorie a acestui model pe piata auto. Am vrut sa aratam cat de vechi este modelul Kia Sportage in industria auto si sa demonstram cat de mare este istoria lui. Nu vom continua mai mult, pentru ca vom incepe sa deviem de la subiect. 

Date tehnice despre Kia Sportage YM23 ( model 2022 )

Acest model vine la pachet cu o trapa panoramica si sine longitudinale pentru plafon. Modelul YM23 are foarte multe elemente auto de top. Incepand de la stergatoarele AeroBlade, pana la scuturile din fata si spate, care sunt argintii-cromate. Parbrizul are de data aceasta folie pentru izolare fonica, iar oglinzile exterioare se pliaza electric. Iar daca tot am deschis subiectul despre oglinzi, acestea au incalzire si reglare electrica.

Kia Sportage YM23 ( model 2022 ) - variante si date tehnice

Acest autoturism are la baza 4 variante. Fiecare dintre ele aduce anumite elemente in plus. Prima si cea mai scumpa dintre toate este GT Line. Tariful acesteia incepe de la 32000 de euro si poate urca pana la 40000, in functie de dotari. Cea mai ieftina dintre toate este varianta Urban, ce porneste de la 23000 de euro. Aceasta este cea mai ieftina dintre toate variantele YM23, dar are la pachet cele mai putine dotari.

Pe langa cele doua, Kia Sportage YM23 mai are inca doua versiuni: Style si Business Line. La varianta Style, masina va iesi in evidenta prin jante din aliaj 17 inch (Tip B/Aero) și pneuri 215/65R17. In schimb Business Line aduce in fata foarte multe elemente diferite, ce scot in evidenta autovehiculul Sportage. In cazul in care doriti sa inchiriati autovehiculul Kia Sportage...

Cum sunt luminile lui Kia Spotage YM23?

Kia Sportage, varianta YM23 are luminile de urmatorul tip:
  • combinatia de lumini pentru spate sunt de tipul LED
  • proiectoarele de ceata sunt de tipul LED
  • luminile de pozitie sunt de tipul LED
  • semnalizarea pentru schimbare a directiei va fi integrata in oglinzile laterale
Ca sa intelegeti mai bine, toate luminile si toate farurile sunt de tipul LED. Sistemul de aprindere a acestora este automat, iar farurile sunt bifunctionale cu un modul adaptiv de reglare.

Alte dotari din exteriorul masinii Kia Sportage YM23

Pentru Kia Sportage din 2022 aveti de ales intre doua tipuri de pneuri. Acestea sunt: Continental si Michelin. Sportage YM23 contine si un kit de reparatie pentru pneuri. Jantele difera de la o versiune la alta. Spre exemplu: Jantele din aliaj de 17 inch sunt pentru varianta Urban. Cele de tip B/Aero sunt pentru varianta Style.

De asemeni, jantele din aliaj de 18 inch sunt disponibile pentru versiunile: Business Line si GT Line. O mica diferenta va exista: La varianta GT Line, pot fi puse si jantele din aliaj de 19 inch ca si dotare optionala.
Vom face de aceasta data o mica pauza pentru a va prezenta compania noastra de inchiriere auto Bucuresti.

Acum ca am discutat despre exteriorul autovehiculului Kia Sportage YM23, vom trece mai departe la a va prezenta...

Mai multe detalii despre interiorul autovehiculului Kia Sportage YM23 ( 2022 )

Interiorul autovehiculului este dirijat de catre ecranul de bord, care este alcatuit dintr-un display tactil de 12.3 inch. Acesta reprezinta creierul autovehiculului Sportage YM23. Toate comenzile pot fi realizate din acest loc. Indiferent ca vorbim despre locul pasagerului sau al soferului, acest ecran a fost creat pentru ca totul sa fie usor de utilizat si la indemana. 

Un alt element pe care il contine autovehiculul YM23 este aplicatia Kia Connect. Acesta se conecteaza la satelit pentru a-si actualiza cele mai noi versiuni legate de soft-ul masinii. El actualizeaza hartile in timp real si permite utilizatorului sa se conecteze de la distanta.

Acesta a fost articolul nostru. Ar mai fi multe de spus despre acest autoturism. Am fi putut vorbi in continuare despre tehnologia DriveWise. De asemeni, am fi putut sa aducem in discutie Sistemul Surround View Monitor, etc. Noi avem un subiect separat, care prezinta acest autoturism si pune la dispozitie mai multe pachete de rent a car pentru Kia Sportage.
Dupa cum puteti vedea, este un autoturism destul de cautat pe piata auto si nu numai.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit! Drum intins!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?