In ce situatii nu sunteti acoperit de asigurarea auto din rent a car?

Serviciul de inchirieri auto functioneaza prin 3 pachete de rent: cel normal cu depozit auto, cel partial si cel fara garantie. In serviciul de rent a car fara depozit, va fi folosita asigurarea auto. Am discutat despre rolul ei, in foarte multe articole din blogul nostru de rent a car. Cu toate ca acest pachet ajuta foarte multi clienti, el nu este explicat la fel de bine de catre agentiile de rent. Cele mai multe dintre firmele de acest profil, nu ofera foarte multe detalii despre acest pachet.

Firma noastra de rent a car din Bucuresti, Rent-4U va pune la dispozitie articole care sa tina la curent clientul de rent a car. Pe site-ul nostru puteti afla, ce este mai exact asigurarea auto din serviciul de rent a car. De asemeni, tot la noi veti stii cand este cel mai bine sa fie folosit modulul de rent a car fara garantie. De aceasta data vom vedea, cand nu are niciun efect asigurarea auto din serviciul de inchirieri masini.

Cand nu are utilitate asigurarea auto pe piata de rent a car?

Ceea ce trebuie sa stiti dinainte sa intram in subiect, este ca asigurarea auto nu va fi aplicata in orice conditii. Firmele ce fac inchirieri auto din aeroportul Henri-Coanda Bucuresti Otopeni, vor proceda toate in aceeasi maniera. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si vedem mai exact cand nu are utilitate asigurarea auto in serviciul de rent a car.


Asigurarea din rent a car nu acopera clientul in cazul unui furt

Desi sunt foarte putine situatiile in care sunt furate masinile de rent, aceste cazuri apar in continuare. Daca in afara Romaniei aceste exemple sunt mai dese, la noi in tara sunt intalnite destul de rar. 

Cu toate acestea, clientii din domeniul de rent a car sunt de parere ca aceste masini pot fi recuperate destul de usor, o data ce exista GPS.

Cum sunt recuperate autoturismele furate din serviciul de inchirieri auto?

In Romania, din doua masini furate se va recupera unul. De asemeni, in Vestul Europei si Statele Unite, din patru autovehicule furate se va recupera unul. Din pacate, nu este vina clientului, atunci cand este furat un autoturism.

Cu toate acestea, compania de inchirieri auto nu va avea cum sa isi acopere o pierdere atat de mare. Trebuie sa gandim ca o asigurare auto valoreaza cativa zeci de euro. Daca este sa comparam aceasta suma cu valoarea totala a unui autoturism, putem realiza cat de mare ar fi pierderea companiei de rent.

Astfel, va fi destul de dificil daca firma de rent a car isi va asuma aceasta pierdere.

Asigurarea auto din domeniul de inchirieri masini nu acopera in cazul daunei totale

Dupa cum am mentionat si in articolul Ce nu acopera asigurarea auto din rent a car, am vazut impreuna ca acest element nu va acoperi clientul 100%. De asemeni, in cazul unei daune totale, este imposibil ca asigurarea auto sa acopere clientul. Situatia se aplica din pacate ca in cazul unui furt.

Nici o companie de rent a car nu va permite ca asigurarea auto sa acopere o dauna totala, doar daca...

In cazul unei daune totale, vor exista doua situatii separate, cu rezolvari diferite. Poate fi contextul in care dauna totala a fost produsa din vina unei terte persoane. De asemeni, accidentul poate fi produs din vina clientului.

In primul caz, clientul este neraspunzator de accidentul cauzat. Aici, va trebui ca firma ce a inchiriat autovehiculul respectiv sa se descurce pentru recuperarea daunei. Cu toate acestea, in al doi-lea caz, clientul va fi pe deplin responsabil. Indiferent care a fost valoarea asigurarii zilnice auto, el va trebui sa achite valoarea totala a autovehicului inchiriat.

Sunt asigurari auto in serviciul de rent a car, care acopera in cazul unei daune totale?

Din pacate in prezent nu exista nici o asigurare, care sa acopere in aceasta situatie. Acest tip de RCA nu exista din pacate nici in Romania, dar nici in restul Europei. Cu toate acestea,...

In urma cu mai multi ani s-a incercat implementarea unui sistem de asigurare zilnica, care sa acopere in cazul unei daune totale. Din pacate, acest tip de serviciu nu a functionat absolut deloc. Masinile se intorceau cu foarte multe avarii, iar firmele de inchirieri nu puteau sa acopere aceste daune.

Asigurarea auto din domeniul de inchirieri masini, nu va acopera in cazul lipsei de combustibil

Masinile sunt inchiriate cu rezervorul full. De asemeni, regula principala pe care clientul de rent a car va trebui sa o respecte, este sa returneze masina in aceleasi conditii in care a primit-o. Aceasta face referire si la cantitatea de carburant. Trebuie sa tinem cont de acest fapt, mai ales in ultimul timp cand a crescut valoarea combustibilului.

De ce nu acopera asigurarea auto, lipsa de combustibil?

Desi la aceasta intrebare ne putem intinde pe 3 pagini de continut, raspunsul este unul destul de simplu: Nu se merita pentru firma de rent. Sa ne imaginam ca dumneavoastra apelati la un serviciu de rent a car pentru un autovehicul ca Dacia Logan. Alegeti cu aceasta ocazie, pachetul cu asigurare zilnica. 

Aceasta va avea o valoare de 30 de euro pentru doua zile. Cu toate acestea, suma pentru combustibil se va ridica la 100 de euro. Doar in aceasta situatie, firma de inchirieri va avea o pierdere de 70 de euro. 

Astfel, lipsa de combustibil nu va fi suportata de catre firma de rent a car, deoarece pierderea este destul de ridicata.

Ati vazut de aceasta data cand nu functioneaza asigurarea auto in domeniul de inchirieri masini.

Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final si va recomandam un alt articol interesant, ce are legatura cu promovarea afacerii de rent a car!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?