Ce diferente sunt intre serviciul de rent a car electric european si cel american?

Serviciul de inchirieri masini electrice este de putin timp pe piata de rent. Pentru ca are o istorie mai mica de 6 ani, apar foarte multe nedumeriri. Cele mai multe semne de intrebare ce au legatura cu serviciul de rent a car electric, fac referire la incarcarea vehiculului. De asemeni, toate aceste interogari sunt adresate de clientii de inchirieri auto. De aceasta data, vom afla daca exista diferente intre serviciul de rent a car electric din Europa, fata de cel din America.

Am vrut sa realizam acest articol, deoarece am constientizat ca sunt discrepante la inchirierea unei masini electrice din State, fata de inchirierea din Europa. Mai mult de atat, vedem ca diferentele nu se pastreaza doar la acest nivel. Ele se extind si la sistemul de alimentare al autovehiculului electric.

Diferente intre regimul de rent a car electric european si cel american

Serviciul de rent a car a ramas si ramane la fel pretutindeni. Clientul de rent primeste masina inchiriata si o preda companiei de rent a car Otopeni, la sfarsitul perioadei de inchiriere. El va fi utilizatorul autovehiculului respectiv, iar drepturile sale vor fi stipulate in contractul de rent. Clientul va trebui sa aiba la dispozitie un autovehicul fara defectiuni, iar autoturismul trebuie inapoiat la termenul specificat in contract.

Dupa cum puteti observa, serviciul de inchirieri masini este simplu si usor de inteles. Pe baza aceluiasi concept se va baza orice agentie de rent. Aceste actiuni vor avea loc, chiar daca firma de rent este din Europa sau din Statele Unite. De asemeni, protocolul va fi urmat chiar daca se va inchiria o masina electrica sau una obisnuita.

Sursa Rent-4U



Cu toate acestea, sunt anumite diferente intre cele doua continente, atunci cand discutam despre inchirierea unui autoturism electric!

Diferente la incarcarea autovehiculului electric - SUA vs Europa

Un autoturism electric se incarca destul de simplu in Europa. Clientul de rent va avea de ales intre multiplele statii de incarcare, puse la dispozitie. Exista totusi o problema cu localitatile aglomerate, deoarece se pot crea cozi.

Noi am facut un articol, care explica cu lux de amanunt, cum se pot evita cozile ce apar la incarcarea autovehiculului electric. Dar, revenind la subiect...

In Europa un autoturism electric se va incarca extrem de usor. Se plateste in momentul in care masina este conectata. Se va astepta timpul de incarcare cu autovehiculul inchiriat. La finalizare, se va deconecta autovehiculul respectiv. Totul este simplu.

Acum ca am explicat maniera de alimentare a masinii electrice in Europa, sa vedem cum se va aplica in sistemul american.

Cum se incarca o masina electrica in Statele Unite?

Daca in Europa totul este mult mai simplu, in Statele Unite totul se complica in aceasta situatie. O data ce masinile electrice au devenit tot mai populare, corporatiile din State au preluat sistemele de alimentare pentru vehiculele electrice.

Acestea au ajuns sa fie folosite de catre populatie pe baza unei cartele. Cardul respectiv se comporta de aceasta data sub forma unui abonament. Fara acest card / abonament nu se poate incarca masina electrica.

Dupa cum puteti observa, acest sistem de incarcare a autovehiculului electric va incurca extrem de mult clientul de rent a car.  Utilizatorul de inchirieri auto va apela la acest serviciu doar daca va ramane pe o perioada lunga timp. O persoana care inchiriaza un autoturism electric pentru cateva zile, nu va avea de ce sa depinda de acest abonament.

Ce alte diferente apar in serviciul de rent a car electric american si cel european?

O alta diferenta majora, are legatura cu procedura de plata la inchiriere. In tarile europene, plata inchirierii unui autovehicul electric se poate realiza prin orice metoda. Atat in Romania, cat si in Spania, o masina poate fi inchiriata pe baza cardului de credit, dar si a metodei Cash.

Cu toate acestea, tarile din Europa de Vest incep incetul cu incetul sa respinga plata prin numerar. Se preia modelul american in aceasta situatie. In Statele Unite spre exemplu, inchirierea unei masini electrice se va realiza doar pe baza cardului de credit.

Mai exact, intregul serviciu de rent a car din Statele Unite functioneaza doar prin plata cu cardul de credit. Atat masinile obisnuite cat si cele electrice, sunt inchiriate doar prin aceasta metoda de plata. 

Daca este sa exprimam o parere clara despre acest subiect, consideram ca aceasta abordare este una care discrimineaza. Sunt si vor fi tot timpul clienti, care vor dori sa inchirieze masini fara cardul de credit. Metoda Cash este universala si poate apela la ea orice persoana.

Acestea au fost informatiile noastre. Am vrut de aceasta data sa aratam, ce diferente apar in serviciul de rent a car la inchirierea unei masini electrice, intre SUA si Europa.

Va multumim ca ati ajuns pana la final!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?