Cand trebuie sa optati pentru inchirierea unei masini electrice?

Industria producatoare de autovehicule electrice este inca la inceput. Cu toate acestea, avem in prezent masini ce vin cu o autonomie de peste 400 de kilometri. Daca este sa discutam despre inchirieri auto, vom afla cum se comporta aceste automobile. Sa nu uitam ca este un market diferit, care are un comportament aparte. Tot pe aceasta piata, utilizatorul de rent a car are cu totul alte cerinte.

In randurile de mai jos, vom discuta despre serviciul de rent a car electric. Vom vedea de aceasta data, cand trebuie sa se aleaga o masina electrica pentru serviciul de rent a car. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa vedem ce au de spus informatiile din acest articol.

Cand se alege inchirierea unei masini electrice?

Autovehiculele electrice sunt tot mai cautate in ultimul timp. Chiar si la nivelul pietei de rent a car, tot mai multi clienti opteaza pentru inchirierea unui astfel de autoturism. Cu toate acestea, serviciul de rent a car electric nu functioneaza la perfectie in orice conditie. Pentru a avea conditii optime atunci cand inchiriati un autovehicul electric, va trebui sa stiti cand functioneaza cel mai bine inchirierea unei astfel de masini.



Tineti minte: Autoturismele electrice nu dau randament de 100% in orice situatie. Astfel, daca aveti de circulat mai mult de 400 de kilometri intr-o zi, inchirierea unei masini electrice nu se va potrivi in acest context.

In cazul in aveti distante lungi de parcurs, inchirierea unei masini electrice va incurca

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, inchirierea unei masini electrice nu se va plia in acest context. Pentru situatia in care veti avea mai mult de 500 de km intr-o singura zi, va trebui sa stiti ca nu exista nici o masina care sa detina o asemenea performanta. 

De asemeni, in situatia in care aveti de parcurs distante de 400 de kilometri, va trebui sa stiti ca veti avea anumite optiuni. Dar cu toate acestea,...

Autovehiculele electrice cu autonomie mare sunt mult mai scumpe la pret

Nu sunt foarte multe masini ce vin cu autonomie ridicata. Unele dintre ele apartin marcii Tesla. De asemeni, pretul lor de inchiriere pe zi ajunge sa devina destul de piperat. Spre exemplu: Pentru un Tesla S, tariful de rent a car pe zi poate depasi si 200 de euro.

Pe piata de inchirieri auto veti gasi toate modelele posibile. Referitor la partea de autoturisme electrice, avem de ales din ceea ce ni se ofera. Companiile de rent a car seteaza preturi mai ridicate la unele autovehicule electrice, deoarece si valoarea lor este pe masura. Pentru achizitia unui Tesla ( oricare dintre ele ), pretul de plecare incepe de la 45000 de euro.

Clientii de rent a car vor trebui sa ocoleasca masinile electrice, daca vor avea distante mari

Un autovehicul electric ce poate fi inchiriat cu un buget decent, va ajunge la suma de 50 de euro pe zi. Acest tip de masini vor veni cu o autonomie de cel mult 300 de kilometri. Chiar daca acopera o distanta destul de mare, pot aparea situatii in care aceasta poate fi depasita.

De aceea cel mai bun sfat pentru pasionatii de autoturisme electrice, este sa le ocoleasca atunci cand vor avea de facut distante mari.

Nu inchiriati masinile electrice, daca nu aveti statii sau surse de incarcare

Un alt motiv pentru care trebuie sa fiti precaut atunci cand inchiriati un automobil electric, este prezenta surselor sau a statiilor de incarcare. Fare ele, nu aveti cum sa circulati cu masina electrica.

Trebuie sa stiti acest element cu sfintenie!! Fiind o companie de inchirieri masini Otopeni, ne-am confruntat cu situatii extreme. In ultima perioada, clientii care inchiriaza autovehicule electrice nu au tinut cont de faptul ca nu vor avea o sursa de alimentare la indemana. Din aceasta cauza, a trebuit ca in anumite cazuri sa tractam masinile respective, dupa ce bateria a fost consumata.

Zonele din afara oraselor nu au la indemana statii de incarcare

Cu toate ca infrastructura incearca sa tina pasul cu aceasta industrie, trebuie sa va transmitem ca nu sunt foarte multe statii de alimentare. Mai mult de atat, daca doriti sa incarcati masina electrica la o benzinarie, dorim sa va mentionam... Ca in zona de munte a Romaniei, sunt foarte putine benzinarii ce au la dispozitie surse de alimentare.

Ar mai fi multe de zis in acest articol. Ne pare foarte rau ca nu am vorbit pana acum despre situatiile in care puteti alege autovehiculul electric pentru inchiriat.

Spre exemplu: Inchirierea unei masini electrice se pliaza cel mai bine pentru circulatia in oras. Aici, chiar si in cele mai mici orase, va exista o statie de alimentare. De asemeni, un alt motiv pentru a alege autovehiculele electrice este atunci cand nu veti circula foarte multi kilometri pe zi.

Ca sa intelegeti mai bine, nu toti clientii circula mult cu masina inchiriata. Media zilnica este de aproximativ 180 de kilometri. De asemeni, cei mai multi dintre clientii de rent a car nu depasesc 150 de kilometri.

Acesta a fost articolul nostru. Pe pagina cu titlul cand va trebui ales serviciul de rent a car electric, veti gasi mai multe informatii despre acest subiect.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final si... Drum Intins!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?