Exista taxe ascunse in serviciul de inchirieri auto?

Piata de inchirieri auto nu este tot timpul sincera cu clientul de rent. Una dintre cele mai mari probleme al acestui sector de activitate, este transparenta in oferirea serviciilor. De aceasta data, vom incerca sa facem lumina in ceea ce priveste costurile si taxele ascunse din rent a car.

Veti vedea care sunt mai exact costurile reale in acest articol si cum se aplica fiecare in serviciul de inchirieri masini. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului!

Care sunt costurile ascunse din serviciul de inchirieri auto?

Clientul cunoaste din acest domeniu de activitate, doar preturile de inchiriere auto. Din pacate, acestea nu reprezinta singurul cost aplicat de firmele de inchirieri masini. Astfel, in cadrul acestei piete, taxele de rent se vor imparti in doua rubrici:
- costurile ce depind de fiecare pachet de rent in parte
- costurile ce se aplica, indiferent de serviciul de inchiriere selectat



De aceasta data, vom deslusi ambele tipologii de taxe si vom vedea cum sunt ascunse acestea de firmele de inchirieri.

Costurile ascunse pentru fiecare pachet de inchirieri auto

Serviciul de rent a car este alcatuit din 3 module de inchirieri auto. Primul dintre ele si cel mai des folosit, este pachetul de rent a car cu depozit. Valoarea garantiei auto nu este specificata tot timpul de agentiile de inchirieri masini. 

Din pacate, aceasta este o suma care poate depasi cu usurinta 1000 de euro. Cu toate acestea, companiile de rent a car se feresc sa ofere aceste informatii. Astfel, clientul de rent afla de multe ori de aceasta taxa ascunsa in momentul preluarii autovehiculului.

Alte taxe ascunse din pachetele de rent a car

In aceasta zona economica, mai sunt doua pachete de inchirieri auto destul de populare. Acestea sunt: serviciul de rent a car fara depozit si cel cu garantie partiala. Ambele au pe langa pretul obisnuit de inchiriere si alte costuri de rent.

In modulul de rent a car fara garantie, depozitul auto este inlocuit de asigurare zilnica. De foarte multe ori, firmele de rent uita sa specifice valoarea ei. Ea este o suma de pana in 20 de euro, ce se plateste pe ziua de inchiriere.

Ceea ce trebuie sa cunoasca clientul in pachetul de rent a car fara garantie, este valoarea asigurarii zilnice. Acest cost de rent a car va trebui comunicat inca de la inceputul inchirierii.

Un alt pachet extrem de popular pe piata de rent este sistemul de inchiriere cu garantie partiala. Modulul respectiv se bazeaza pe doua elemente clasice de rent: asigurarea auto si depozitul. Pentru ca avem pachetul de rent a car partial, fiecare din cele doua elemente vor reduse la mai putin de jumatate.

Agentiile de rent vor trebui sa ii explice clientului, ambele elemente ce intra in pachetul de inchirieri auto partial. Pentru ca sunt foarte multe notiuni referitoare la acest serviciu, firmele de rent a car vor trebui sa ofere clientului toate informatiile necesare. Asigurarea zilnica partiala si depozitul partial nu vor trebui sa fie taxe ascunse pentru client.

Ce alte costuri mai ascund agentiile de rent a car?

Pe langa taxele specificate de noi mai sus, pe piata de rent a car apar si alte costuri. Unul dintre ele si cel mai intalnit este taxa pentru kilometri limitati.

Taxa ascunsa din rent a car pentru kilometri limitati

Cele mai multe agentii nu pun limita de kilometri la inchirierea unui autovehicul. Indiferent de situatie, trebuie sa stiti ca orice padure ( indiferent cat de tanara este ), va avea si uscaciuni.

Deoarece clientii vor trebui sa se protejeze in astfel de situatii, va trebui sa se analizeze cel mai important document din rent a car. Acesta este contractul de inchirieri auto. Acest act permite sa se realizeze colaborarea dintre firma de rent a car Otopeni si utilizator.

Tot in acest document veti vedea daca aveti limita de kilometri si pentru ce numar este impusa aceasta. In contractul de rent a car veti afla pentru ce taxe vor fi aplicate, atunci cand se va depasi numarul respectiv.

Daca aveti o limita de 200 de kilometri pe zi, va trebui sa se stipuleze in acest act, care va fi taxa pentru depasirea acesteia. Marea majoritate a agentiilor de rent a car practica o taxa de 2 Ron pe kilometru suplimentar.

Taxa de aeroport, specificata de foarte putine firme de rent a car

O alta taxa pe care agentiile de rent a car o aplica se numeste taxa de aeroport. Aceasta va fi mai degraba o taxa de parcare, pe care agentul o plateste la asteptarea clientului. Acest cost depaseste foarte rar suma de 15 Ron pe ora.

Din pacate, aceasta taxa ascunsa este aplicata de firmele de inchirieri auto cu o suma cuprinsa intre 15 si 20 de euro. Tineti minte: Taxa de aeroport este doar un cost de parcare.

Acesta a fost articolul nostru. Noi am descris acest subiect mult mai detaliat pentru dumneavoastra. Daca doriti sa aflati mai multe informatii, puteti intra pe articolul construit de noi. Aici veti afla tot ceea ce doriti sa stiti despre costurile ascunse din serviciul de inchirieri masini.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?