Contractul de rent a car ( ce contine si la ce trebuie sa fie atent utilizatorul de inchirieri )
Contractul de inchirere auto este cel mai important document din serviciul de rent a car. El este pus la dispozitie de compania prestatoare, iar prin acest act sunt stipulate toate conditiile de inchiriere. In acest articol vom afla ce contine acest document de inchiriere si ce trebuie sa urmareasca clientul, pentru a nu intampina probleme.
Fara sa mai pierdem timpul, sa vedem...
Ce trebuie urmarit in contractul de inchiriere auto?
Pentru a nu intampina probleme la inchirierea autoturismului dorit, va trebui sa revizuiti inainte contractul de rent a car.
Primele elemente pe care va trebui sa le urmareasca orice client in acest act, sunt costurile suplimentare. Acestea apar la fiecare companie de inchirieri auto. Desi nu pot fi evitate, va ajuta extrem de mult daca veti stii pentru ce platiti.
Cititi contractul de inchirieri masini, pentru afla costurile extra
In contract vor aparea costuri pentru limitele de varsta. Astfel, daca aveti sub 25 de ani, vor fi doua situatii diferite. Prima dintre ele este cea in care compania nu accepta persoane sub 25 de ani. In acest context, nu va exista nici o taxa ascunsa. Pe piata de inchirieri masini Bucuresti, numarul firmelor care nu accepta persoane sub 25 de ani sunt tot mai multe.
Din pacate, in aceasta situatie clientii juniori vor trebui sa caute alte agentii de rent.
Ce costuri aplica firmele de inchirieri pentru persoanele sub 25 de ani?
Cele mai multe dintre agentii aplica un cost fix pentru aceasta categorie de utilizatori. De regula, suma este cuprinsa intre 30 si 100 de euro pe inchiriere. La compania Rent-4U exista pachete de inchirieri auto disponibile pentru studenti.
Acestea sunt puse la dispozitie si de alte agentii de rent. Alegand aceste pachete, se vor putea ocoli taxele suplimentare, ce apar pentru persoanele mai tinere.
Costurile din contractul de rent a car pentru depasirea numarului de kilometri
Firmele de rent vor trebui sa se protejeze, iar pentru a face acest lucru, vor trebui sa menajeze cat mai mult vehiculele din flota. Din aceasta cauza, anumite agentii introduc limita de kilometri. Noi ca si companie de inchirieri auto intelegem de ce apare aceasta limita.
Cand vorbim despre uzura morala a unui autovehicul, va trebui sa adaugam si numarul de kilometri. Spre exemplu, sunt situatii in care unii clienti depasesc 600 de kilometri pe zi. La un calcul destul de simplu, vedem ca pentru un numar de 30 de zile, ajungem la 18000 de kilometri. Dupa cum puteti observa, in acest ritm masina va trebui schimbata la cel mult un an.
Astfel, pentru a putea evita acest cost suplimentar, va trebui sa cititi contractul de rent a car.
Optiunile ce apar in contractul de inchiriere auto
Sectorul de inchirieri este destul de diversificat in prezent. Acum mai mult ca oricand, clientul de inchirieri auto are de ales intre mai multe pachete disponibile. El poate opta pentru serviciul clasic de rent, in care este introdusa garantia auto.
De asemeni, poate alege si pachetul de inchirieri masini fara depozit. Acesta este disponibil in mai multe forme de inchiriere. Ce trebuie stiut despre aceste servicii, este ca fiecare companie va avea propria modalitate de a le pune in practica. Pentru a afla cum se aplica aceste pachete, trebuie sa cititi contractul de inchiriere.
Clauze in caz de accident sau furt din contractul de inchirieri masini
O alta rubrica ce trebuie revizuita in contractul de inchiriere, este partea de clauze in cazul unui accident.
Clientul de rent este si va fi responsabil de starea vehiculului inchiriat. De asemeni, compania de inchirieri este obligata sa ofere utilizatorului un autovehicul perfect functional. Daca accidentul cu masina inchiriata va fi produs de client, acesta este pe deplin responsabil pentru plata pagubelor produse.
In contract toate aceste clauze vor fi trecute si specificate cu lux de amanunt. Desi sunt rare cazurile in care clientul ajunge sa accidenteze masina inchiriata, ele pot aparea cu usurinta. Ca sa intelegeti mai bine, una din zece inchirieri ajung sa se intoarca cu masinile avariate.
Contractul de inchiriere va trebui sa mentioneze forma in care se retin banii in cazul unui accident. De asemeni, tot aici veti vedea si penalizarile ce sunt aplicate de biroul de inchirieri.
O mica concluzie
Contractul de inchiriere trebuie citit de orice client in parte. Aici sunt trecute clauze in caz de accident. Tot aici veti vedea costurile suplimentare, ce se aplica la o inchiriere auto. In acest document apar si penalitatile, ce se aplica atunci cand nu sunt respectate conditiile de inchiriere.
Acesta a fost articolul nostru. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la finalul acestui subiect!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Asteptam aici comentariile dumneavoastra, iar orice completare despre datele tehnice si specificatii ale masinilor noastre, le puteti adauga...