Interogatoriu in serviciul de inchirieri masini electrice?

In urma cu cateva zile in urma, am realizat un articol pe blogul de rent a car, in care gasim raspunsurile la cele mai adresate intrebari din serviciul de inchirieri masini. Domeniul de rent a car electric este inca la inceput si deocamdata nu sunt foarte multe informatii. Din aceasta cauza apar cateva probleme, la care vor trebui sa se gaseasca rezolvari si raspunsuri.

De aceasta data veti vedea, daca este scumpa inchirierea unui autovehicul electric. De asemeni, veti afla daca exista diferente la alimentarea vehiculului electric in functie de regiune. Tot aici, veti gasi cat timp dureaza incarcarea totala a unui autovehicul electric. De aceasta data, va vom arata raspunsuri la cat mai multe intrebari din domeniu. Asadar, sa incepem!

Intrebari cu raspunsuri din pachetul de inchirieri masini electrice

Prima din intrebarile noastre va fi:

1. Care este varsta minima, pentru a inchiria un autovehicul electric in orasul Bucuresti?

Din pacate, masinile electrice nu pot fi inchiriate de orice persoane. Firmele pun pret pe anumite categorii de varsta, atunci cand inchiriaza un autovehicul electric. Serviciile de auto electrice de inchiriat Bucuresti, sunt adresate clientilor ce au depasit 25 de ani.

De asemeni, pentru vehiculele respective mai scumpe de 60000 de euro, firmele de rent vor oferi aceste masini doar persoanelor ce au depasit 30 de ani. Desi scopul nu este de a discrimina in aceasta ecuatie, agentiile de inchirieri vor pune pret pe experienta. Chiar daca nu este tot timpul adevarat, de aceasta data, ii este atribuita mai multa experienta de condus persoanei mai in varsta.



Deci, scurtand raspunsul pentru aceasta intrebare,... 

- 25 de ani, pentru vehiculele electrice mai ieftine
- 30 de ani, pentru autoturismele electrice de peste 60000 de euro

2. Cum va fi rezervorul autovehiculului electric la predare si returnare?

Masina electrica va trebui ridicata de catre client, cu bateria full sau aproape full. Pentru a fi cat mai exacti, autovehiculul electric ajunge in momentul inchirierii cu bateria curprinsa intre 75 si 100%. Nu ar trebui sa existe nici o companie de inchirieri auto Otopeni, Bucuresti sau Cluj-Napoca, care sa inchirieze masina electrica cu mai putin de acest nivel.

Utilizatorul de rent va trebui sa aiba automobilul inchiriat in cele mai bune conditii posibile. Bateria sau combustibilul vor fi primele elemente, ce trebuie puse la punct de firma de rent.

Probabil unii clienti au intalnit situatii, in care au primit vehiculele cu bateriile aproape descarcate. Firmele care practica aceasta metoda, au tendinta de a strica piata si imaginea companiilor cu intentii pozitive. Pentru ca nu este nimeni care sa amendeze aceste practici, nu avem ce sa facem decat sa aratam prin intermediul internetului, care sunt uscaciunile din padure.

3. Se alimenteaza greu autovehiculul electric inchiriat?

Va depinde foarte mult de zona in care ati inchiriat automobilul respectiv. Spre exemplu: Exista o diferenta destul de mare, in ceea ce priveste inchirierea unui vehicul in Europa vs SUA. Daca pe continentul european totul este simplu, in America nu putem sa spunem ca se aplica aceeasi situatie.

In Europa, vehiculul electric este adus la o statie de incarcare electrica. Se plateste si apoi se incarca automobilul inchiriat. La sfarsit se decupleaza de la priza si viata poate continua. In Statele Unite, trebuie din pacate un abonoment. Pe baza acestui element, veti putea incarca autovehiculul electric inchiriat.

Aceasta situatie nu este una, care sa avantajeze utilizatorul de inchirieri masini. El nu are nevoie de un abonament, pentru a-si incarca autoturismul electric. Mai mult de atat, pentru perioada scurta in care acesta circula cu acest tip de vehicul, totul va trebui sa fie cat mai simplu.

4. Cat de scump este serviciul de rent a car electric?

Masinile vor fi in continuare masini. Pe piata de inchirieri auto, regula se aplica la fel pentru fiecare autovehicul in parte. Cu cat valoarea de achizitie a acestuia este mai ridicata, cu atat pretul de inchiriere va fi cu mult mai mare. Aceeasi situatie se aplica si pentru modulul de rent a car electric.

Inchirierea unui autovehicul ca Tesla, poate incepe de la 160 de euro. De asemeni, pachetul de rent pentru un vehicul electric ca Renault Zoe, este gasit la pretul de 30 de euro pe zi. Deci, la fel ca si automobilele obisnuite, tariful se aplica in functie de valoarea masinii, dar...

In ultima perioada, tarifele de inchiriere pentru autoturismele electrice sunt cu 20% mai mari, fata de cele obisnuite

Este adevarat ca in ultimul timp, pretul de inchiriere pentru un vehicul electric este mai mare fata de unul normal. Acest eveniment a aparut din cauza cresterii cererii, pentru inchirierea unei masini electrice.

Dupa cum stim cu totii, atunci cererea va creste, tariful va fi mai mare. In ultimul an, s-a observat o crestere a pretului cu 20%, pentru inchirierea unui autoturism electric.

Credem ca aceasta situatie este doar pentru moment, iar cu timpul tariful se va stabiliza. Analistii de business spun ca pana la sfarsitul anului 2023, masina electrica va avea acelasi nivel de pret, precum autoturismele obisnuite.

Acesta a fost articolul nostru. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect, puteti intra pe: Top 7 intrebari pentru serviciul de rent a car electric.

Va multumim ca ati ajuns inca o data cu noi pana la sfarsitul articolului!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?