Cat si cum se retine din depozitul auto in serviciul de inchirieri masini?

Domeniul clasic de rent a car are la baza un element destul de important si anume depozitul auto. Acesta este adus in fata de fiecare agentie de inchirieri. Mai mult de atat, sistemul de rent afisat de agentia de Rent-4U ( cea care realizeaza acest articol ), se completeaza cu serviciul de rent a car fara garantie auto.

De aceasta data, vom discuta mai mult despre sistemul de rent a car cu garantie si vom afla cat si cum se retine din aceasta. Acest depozit se comporta ca un fond de incredere, pe baza careia agentia de rent a car va putea inchiria masina. Companiile de inchirieri auto vor bloca sau vor retine de fiecare data din acest fond, atunci vehiculul inchiriat nu este returnat in aceleasi conditii ca la primire.

In randurile ce urmeaza, veti vedea...

Cand, cum si cat se retine din garantie in domeniul de rent a car?

Prima dintre situatiile in care se poate retine din garantia auto, este atunci cand vehiculul se intoarce cu mai putin carburant.

Cat se retine din garantia auto, daca masina se returneaza cu un volum mai mic de combustibil?

Masina inchiriata va trebui adusa cu aceeasi cantitate de carburant ca atunci cand a fost primita. Singurele vehicule care nu se bazeaza pe aceeasi premisa, sunt cele din pachetul de rent a car electric. Marea majoritate a companiilor de inchiriere, predau vehiculul clientului cu rezervorul full. De aceea, utilizatorul de rent va trebui sa aduca autoturismul cu aceeasi cantitate de carburant.



Cele mai multe dintre companiile de inchirieri aplica o taxa cuprinsa intre 3 si 5 euro pe litru de carburant lipsa. Astfel daca vor fi 10 litri lipsa de combustibil, se va retine din depozitul auto o suma cuprinsa intre 30 si 50 de euro. Desigur, fiecare agentie de inchirieri masini are dreptul de a-si seta propriile tarife. Cu toate acestea, intervalul de mai sus este cel practicat de cele mai multe agentii de inchirieri.

Se va retine din garantia auto, daca masina nu va fi curata la returnare

In acest caz, masina inchiriata nu va trebui sa fie imaculata la returnare. Cu toate acestea, ea va trebui sa fie prezentata cat mai curat posibil. Fiecare companie de inchirieri va penaliza clientul de rent a car, in cazul in care acesta aduce vehiculul murdar. Din pacate, agentiile de rent a car impart amenzile pentru automobilul murdar in doua categorii.

Aveti de aceasta data penalitatea pentru un exterior murdar. In aceasta situatie se aplica o amenda cuprinsa intre 20 si 30 de euro. A doua dintre acestea, se pune in practica atunci cand interiorul vehiculului este murdar. In acest caz se va analiza cat de murdar este interiorul masinii. De regula amenzile pentru aceasta situatie vor fi cuprinse intre 20 si 80 de euro.

Cele mai multe dintre penalitatile puse pentru un interior murdar depasesc 50 de euro. Acest fapt apare din cauza clientului de rent, care atunci cand prezinta interiorul murdar al automobilului inchiriat el va fi de multe ori peste asteptarile agentului de rent.

Inainte de a trece mai departe, va prezentam serviciul de rent a car Otopeni Bucuresti afisat de Rent-4U. Acum sa revenim la subiect.

Cand nu sunt respectati termenii si conditiile inchirierii, se va retine din garantia auto

Termenii si conditiile inchirierii vor trebui respectati de fiecare client in parte. Acestia sunt trecuti in contractul de rent a car. Aici veti avea trecut faptul ca masina nu va putea fi subinchiriata. Autoturismul nu va trebui in aceasta situatie sa transporte bunuri sau marfa pentru vanzare. Mai mult de atat, vehiculele respective vor trebui sa fie conduse pe drumuri omologate. Masinile inchiriate nu vor trebui sa ajunga pe drumuri de tara sau neasfaltate.

Toate acestea sunt conditii pe care clientul de inchirieri masini va trebui sa le respecte. Penalitatile pentru nerespectarea conditiilor de inchiriere auto sunt cuprinse intre 70 si 200 de euro. De obicei, acestea nu calculeaza si daunele care pot aparea prin neaprecierea clauzelor de rent.

O alta problema foarte des intalnita, care duce la blocarea sumei garantate este producerea de daune asupra vehiculului inchiriat. Despre aceasta vom discuta intr-un articol mult mai detaliat, care descrie mai bine cat se retine din garantie in serviciul de inchirieri auto.

Ceea ce trebuie inteles inainte de a intra in subiectul articolului este ca garantia auto va fi folosita de firmele de inchirieri, pentru a-si acoperi paguba produsa de client. Indiferent daca aceasta neregula va reprezenta dauna asupra vehiculului sau lipsa de carburant, compania de rent va folosi garantia ca mijloc de aparare.

Acesta a fost articolul nostru. Am vrut sa va aratam in acest articol cum si cat se retine din depozitul auto in modulul de rent a car.

Va multumim ca ati ajuns pana la final si inca o data va dorim: Drum Intins!

Comentarii

Cele mai populare articole marca Date-Tehnice-Masini

Mazda 6 ( rent a car in Otopeni si Bucuresti )

Ultimul model Opel Astra cu specificatii si date tehnice

Ce trebuie sa fac daca intampin probleme la masina inchiriata?